Warren: Ser vi en dobling i aksjemarkedet?

Peter Warren snakker om smertefulle opplevelser, dobling i aksjemarkedet, spekulanter og økt usikkerhet.

Peter Warren - Foto: Finansavisen
Børs

På sin blogg ser Peter Warren i WarrenWicklund nærmere på utviklingen i aksjemarkedet.-Aksjemarkedene verden over har den senere tid vært meget robuste til tross for en rekke dårlige nyheter. Dette er også ett av kjennetegnene på et bullmarked. Samtidig, i det korte bildet, viser tall fra det amerikanske kredittilsynet at spekulantene endelig har bråsnudd fra å satse på videre nedgang til nå å satse på det motsatte. For disse må oppgangen på 40 prosent ha vært meget smertefull, sier Warren.-Tallene fra CFTC viser at spekulantene nå nærmer seg å være like long som de var short da markedet bunnet. Et annet poeng verdt å merke seg er at futures-kontrakten på VIX-indeksen har sluttet å falle til tross for nye toppkurser for året i aksjemarkedet. Dette betyr at aktørene faktisk er blitt mer usikre jo høyere de har kommet opp på "stigen". Lignende usikkerhet kan man også se i valuta hvor CVIX (Currency VIX), sier Warren.-Ellers kunne man i går lese på en av nettavisene at en studie gjort over utviklingen på Oslo Børs etter økonomiske kriser viser at markedet alltid dobler seg over de neste to årene. Man skal derfor kunne være 100 prosent sikker på at dette også skjer denne gangen eller? Dessverre ikke med noen statistisk sikkerhet. Kun 6 tidligere observasjoner lå til grunn for studien. 1977, 1982, 1987, 1992, 1998 og 2003, sier Warren.-Nesten 2/3 av den påståtte bevegelsen har faktisk allerede funnet sted! Dette skulle tilsi at Børsen har halvannet år på seg å stige påkrevde 26 prosent for å være i mål. Langt fra usannsynlig, men dessverre ingen 100 prosent sikkerhet med statistisk belegg, avslutter Warren.

Nyheter
Børs