10 av 13 meglerhus tror på denne aksjen

Børs-giganten har falt litt den siste måneden, men 10 av 13 meglerhus har likevel klokkertro på StatoilHydro. En stigende oljepris øker forventningene.

To glade tradere på Wall Street - Foto: AP
Børs

Oljeprisen steg tirsdag til sitt høyeste nivå på åtte måneder og er opp 54 prosent i år, hjulpet av gryende optimisme om en bedring i verdensøkonomien, skriver Finansavisen torsdag.Prisoppgangen og forventninger om ytterligere løft i oljeprisen har fått analytikerne til å heve sine inntjeningsestimater for større oljeselskaper som StatoilHydro, BP, Eni, Exxon Mobil og ConocoPhillips.I løpet av de siste fire ukene har inntjeningsanslagene for StatoilHydro gått opp 1,5 prosent for 2009 og 1,9 prosent for 2010, viser gjennomsnittet av estimater innhentet av Bloomberg fra 28 analytikere.Selskapets inntjening per aksje (EPS) ventes å klatre fra antatte 9,97 kroner i 2009 til 14,28 kroner i 2010.- Jeg har regnet med at det ville tikke inn oppgraderinger i inntjeningsestimatene for Statoil. Konsensus lå litt lavt basert på oljeprisen, mener Trond Omdal, analytiker i Arctic Securities.Ti av 13 meglerhus har det siste året hevet sine kursmål for aksjen. Kursmålene spenner mellom 115 og 190 kroner