- 2010 blir et enda tøffere år

- Etterspørselen har falt enormt og de årene vil ikke komme tilbake, spår en pessimistisk Stolt-Nielsen-sjef.

Foto: Scanpix - Kjell Inge Røkke (t.v.) og Niels G. Stolt-Nielsen
Børs

Stolt-Nielsen var et av få lyspunkter på Oslo Børs i går, etter å ha lagt frem betydelig bedre tall enn ventet for siste kvartal. Men konsernsjef Niels G. Stolt-Nielsen mener ifølge Dn at 2010 blir tøffere for verdensøkonomien enn 2009.- Det er fortsatt for mye overkapasitet og for mye gjeld der ute, sier han.Stolt-Nielsen mener ifølge avisen at både selskaper og land har for mye gjeld, og at denne etterhvert må betales inn igjen.- Se i USA. Det er for mange hus og for mange biler. (..) Produksjonen er basert på slik det var i 2007 og 2008, men etterspørselen har falt enormt og de årene vil ikke komme tilbake, sier han til Dn.