Aksjene stiger i Asia

Etter positive tall fra Kina, klatrer asiatiske aksjer.

Publisert 16. juli 2009 kl. 06.20
Oppdatert 16. juli 2009 klokken 06.20
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 199 ord
Børsen i Tokyo. Foto: AP
Mens de asiatiske markedene nærmer seg stengetid, er Nikkei-indeksen i Tokyo opp 1,62 prosent, Hang Seng i Hong Kong er opp 1,81 prosent og CSI 300 i Shanghai er opp 1,27 prosent.
Den kinesiske økonomien vokste med 7,9 prosent i andre kvartal sammenlignet med samme periode i fjor.Til sammenligning var veksten i Kinas bruttonasjonalprodukt (BNP) på 6,1 prosent i første kvartal, ifølge NTB.Årsaken til økningen i BNP er blant annet kraftig vekst i varehandelen og industriproduksjonen. Mange analytikere tror Kina vil være den førte økonomiske stormakten som klarer å motvirke effektene av den globale økonomiske nedgangen.Konsumprisindeksen i Kina falt med 1,7 prosent i juni sammenlignet med samme måned i fjor. Det betyr at det blir lettere for kinesiske myndigheter å gjennomføre økonomiske stimuleringstiltak uten å skape inflasjon. Oljeprisen steg betydelig etter oljelagertallene ble presentert i går. I morgentimene torsdag handles et fat nordsjøolje med leveranse i august for 63,08 dollar.De amerikanske oljelagrene falt med 2,8 millioner fat til 344,5 millioner fat sist uke, mens de var ventet å falle med 1,6 millioner fat, ifølge Reuters.Nippon Mining Holdings stiger 3,3 prosent, Nippon Oil Corp er opp 2,4 prosent, mens Showa Shell Sekiyu stiger 2,1 prosent.