Aksjonærene vaskes bort

Artumas Group unngår foreløpig konkursspøkelset, men de eksisterende aksjonærene vaskes bort.

To brasilianske tradere - Foto: AP
Børs

Oslo Børs har besluttet å oppheve børspausen i Artumas Group etter en melding fra selskapet.Selskapet bekrefter fredag at det er utstedt 3,02 milliarder aksjer mot hovedstol og renter på selskapets obligasjonslån. Konverteringsprisen ble satt til 25 øre pr aksje.Artumas unngår dermed konkurs med et nødskrik.Dette innebærer at de nye aksjonærene (obligasjonseierne) kontrollerer 98,8 prosent av aksjene i selskapet. De gamle aksjonærene er vasket bort og sitter tilbake med fattige 1,2 prosent av aksjene i selskapet, som nå prises til 5 øre per stykk.For obligasjonseierne betyr det at de i øyeblikket sitter igjen med 20 prosent av pålydene. Aksjen er ned over 80 prosent på børsen.