Analysesjef: Mye tro, håp og kjærlighet

- Det ser litt ut som om festen er over for denne gang, sier analysesjef i Handelsbanken Håvard Nesheim om utviklingen på Oslo Børs.

Publisert 12. juli 2009 kl. 00.01
Oppdatert 15. des. 2013 klokken 18.33
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 163 ord
Håvard Nesheim. Foto: Finansavisen
Oslo Børs falt fredag 2,3 prosent til 261,59 poeng - det laveste nivået siden tidlig i mai. Analysesjef Håvard Nesheim i Handelsbanken Capital Markets mener sunn skepsis har tatt over for naiv optimisme, skriver Finansavisen.- Oljeprisen holder seg svak, markedene ute er svake og det ser i det hele tatt litt ut som om festen er over for denne gang, sier han.- Markedet gikk raskt og mye i vår. Det var nok litt mye tro, håp og kjærlighet, fortsetter Nesheim, som for øvrig sliter med å se hvordan USA skal løse problemene sine med en forgjeldet økonomi.- På den ene siden må de spare for ikke å gå konkurs, på den annen side må de forbruke for å holde hjulene i gang, men da blir det myndighetene som får de finansielle problemene i første omgang, og deretter konsumenten. Nei, dette vil ta tid! konkluderer han.Nordeas aksjestrateg Magne Naustvik forklarer overfor Finansavisen at usikkerheten dominerer nå, og frykter et fall ned mot 240-250 poeng.