Analytiker: Den positive trenden er brutt

Analytiker Katrine Boye ser nærmere på nyheten som førte til stygge kursfall i løpet av torsdagen.

Katrine G. Boye, analytiker i Nordea Markets - Foto: Nordea
Børs

I dagens morgenrapport fra Nordea kommenterer analytiker Katrine Boye gårsdagens dårlige arbeidsmarkedstall fra USA.-Arbeidsmarkedsrapporten fra USA var skuffende svak med et fall i non-farm payrolls på 467.000 i juni mot ventet 363.000. Det var også et mye større fall enn de 322.000 vi så i mai-tallene, og mange hadde nok håpet at vi nå skulle få mer moderate fall i sysselsettingen, sier Boye.-Gjennomsnittlig fall i sysselsettingen har de 3 siste månedene vært 436.000, som jo er mindre enn snittet på 690.000 i januar-mars, men arbeidsmarkedet fortsetter å svekke seg kraftig, sier analytikeren.-Arbeidsledighetsraten økte til 9,5 prosent fra 9,4 prosent i mai, og her var konsensus 9,6 prosent. Vi venter at ledigheten vil fortsette å stige godt inn i 2010, og at det dermed ikke er aktuelt med noen renteøkning fra Fed før tidligst høsten 2010. Den positive trenden i non-farm payrolls er brutt, avslutter Boye.