Analytiker: Dette er dagens viktigste nyhet

Analytiker Katrine Boye forteller deg hva du bør vite om dagens viktigste økonomiske nyhet.

Publisert 15. juli 2009 kl. 10.38
Oppdatert 15. des. 2013 klokken 18.37
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 138 ord
Foto: Scanpix
I dagens morgenrapport fra Nordea ser analytiker Katrine Boye nærmere på hva vi kan forvente oss når dagens inflasjonstall presenteres senere i dag.- Av nøkkeltall i dag er inflasjonstallene for juni fra USA de viktigste. Baseeffekter fra forrige års kraftige økning i energipriser dytter samlet inflasjon dypere ned i negativt territorium (konsensus -1,6 prosent fra år til år), sier Boye.- Den utviklingen vil fortsette de neste månedene, men straks baseeffektene er borte vil inflasjonen igjen komme opp og være om lag +1,0 prosent ved årsskiftet, sier analytikeren.- Underliggende inflasjon har holdt seg overraskende godt oppe, men vi venter fortsatt at den kommer lavere i høst og i 2010 etter hvert som kapasitetsutnyttelsen blir lavere og lavere, sier Boye.- Fra USA får vi også referat fra forrige pengepolitiske møte i Fed, og industriproduksjon og kapasitetsutnyttelse for juni, avslutter Boye.