Analytiker: Dette er ukens viktigste nyhet

-Ukens definitivt viktigste nøkkeltall kommer i morgen, sier analytiker Katrine Boye. Dette bør du få med deg.

Publisert 13. juli 2009 kl. 09.21
Oppdatert 15. des. 2013 klokken 18.34
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 248 ord
Foto: iStockphoto
I dagens morgenrapport fra Nordea ber analytiker Katrine Boye leserne følge med på morgendagens detaljhandelstall fra USA. Uken vil også bli preget av stadig flere resultatpresentasjoner.- Generelt vil nok kvartalsresultatene fra store amerikanske selskaper bli viet mye oppmerksomhet i markedene denne uken, sier Boye.- Ukens definitivt viktigste nøkkeltall kommer i morgen, nemlig junitallene for detaljhandelen i USA. Utviklingen i privat forbruk blir fulgt med argusøyne, og så langt er det lite skuffende lite moment i detaljhandelen. I juni er det ventet en vekst på 0,5 prosent fra måned til måned. Høyere bensinpriser vil trolig bidra til å trekke opp detaljhandelen, så det mest interessante vil være å se på detaljhandelen utenom bensin, sier analytikeren.- Vi venter at forbruket snart skal begynne å vise en forsiktig vekst ettersom de finanspolitiske pakkene begynner å gi effekt. Samtidig har den siste tidens økning i energipriser en dempende effekt på forbruket og har blant annet trukket ned forbrukertilliten i USA, sier Boye.- Også fra USA kommer det på onsdag inflasjonstall for juni. Baseeffekter fra forrige års kraftige økning i energipriser dytter samlet inflasjon dypere ned i negativt territorium (konsensus -1,6 prosent fra år til år). Den utviklingen vil fortsette de neste månedene, men straks baseeffektene er borte vil inflasjonen igjen komme opp og være om lag +1,0 prosent ved årsskiftet, sier analytikeren.- Underliggende inflasjon har holdt seg overraskende godt oppe, men venter fortsatt at den kommer lavere i høst og i 2010 etter hvert som kapasitetsutnyttelsen blir lavere og lavere, avslutter Boye.