Analytiker er negativ til Fredriksen-selskap

Analytiker Geir Kristiansen i Argo Securities er negativ til John Fredriksens oppdrettselskap Marine Harvest, i alle fall på kort sikt.

John Fredriksen - Foto: Finansavisen
Børs

Marine Harvest stiger 6,1 prosent til 4,51 kroner tirsdag. Til sammenligning er hovedindeksen opp to prosent til 274,98. Den siste uken har John Fredriksens oppdrettsselskap steget 4,4 prosent. I samme periode har børsen falt 2,6 prosent.Analytiker Geir Kristiansen i Argo Securities er nøytral til aksjen på lang sikt, men negativ i det korte bildet, melder TDN Finans. Han ser for seg at lakseprisene i Europa vil korrigere ned i løpet av sommeren.- Det kommer etter hvert det mer laks fra Norge og etterspørselsiden vil etter hvert bli sliten av å betale så høye priser i en nedgangsperiode, og etterspørselen vil påvirkes, sier analytikeren til nyhetsbyrået.- Det kommer mer laks ut fra Norge etter hvert, men det som har fått prisen til å stige de seneste ukene er mangel på stor laks. Det betyr nok at slaktingen har blitt skjøvet ut i tid, og at den blir slaktemoden senere. Da kommer det mer laks i andre halvår. Samtidig vil det bli mindre slakting i Chile, sier han.