Analytiker: Kjøp disse aksjene

Orion Securities snakker om oppkjøpskandidat, langsiktig bransjevinner, regnværsdager og underpriset aksje.

1
Børs

I dagens morgenrapport fra Orion Securities omtales følgende aksjer som dagens case:•Norwegian (51,00) - kortsiktig oljepris-hedge, langsiktig bransjevinner. Dagens tøffe økonomiske klima favoriserer lavpris-flyselskaper. Mens Norwegian har økt sin kapasitet med 21 prosent i årets fem første måneder, har SAS vært tvunget til å redusere sin med 13 prosent. Med bakgrunn i gjennomsnittlige bransjemultipler mener vi Norwegian fortjener en aksjekurs på 66, og dette taler for en kjøpsanbefaling. Sterk konkurransekraft og en solid markedsposisjon gjør Norwegian til en oppkjøpskandidat for større europeiske flyselskaper som vil inn i Skandinavia.•DnB NOR (46,00) - fair value på 55 tilsier kjøpsanbefaling. DnB NOR er først ute av børslokomotivene med sin rapport for andre kvartal. Denne legges frem på fredag. DnB NOR handles for tiden til en pris/bok-faktor på 0,7. Gitt vår estimerte 2009-RoE på 8,3 prosent og vår kalkulerte egenkapitalkostnad på 11,2 prosent mener vi banken fortjener en pris/bok-faktor på 0,84. Dette tilsier et en aksjekurs på 55, noe som blinker aksjen ut som underpriset på dagens nivå. Vi anbefaler å benytte regnværsdager til å akkumulere DnB NOR.