Analytiker: Kjøp disse aksjene

Analytiker snakker om klossete emisjoner, kjøpsmulighet, kraftig vekst og attraktiv aksje.

Publisert 16. juli 2009 kl. 16.30
Oppdatert 15. des. 2013 klokken 18.38
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 168 ord
Stig Myrseth - Foto: Finansavisen
I dagens morgenrapport fra Orion Securities omtales følgende aksjer som dagens case:•
SevanBlom
(7,49) - de siste ukers tilbakeslag en langsiktig kjøpsmulighet. Aksjekursen i Sevan har blitt straffet hardt for klossete håndterte emisjoner. Sevan vedtok i går nok en reparasjonsemisjon til kurs 8,00 på inntil 240 millioner kroner. Tegningsperioden vil være fra 20. juli til 7. august. I det korte perspektivet vil denne emisjonen gjøre det vanskelig for aksjen å klatre over 8,00. Hever vi blikket og ser lengre frem, oppfatter vi imidlertid dagens nivå som en gunstig inngangsbillett for den langsiktige investor.• (14,00) - duket for en kraftig sekvensiell bedring i andre kvartal. Vi venter en markant sekvensiell bedring i forhold til det skuffende resultatet for første kvartal. EBITDA anslås å øke fra -6 millioner kroner i første kvartal til 47 millioner i andre. Blom handles til en pris/bok-faktor på 1,0 mens P/E er på 10,0 for i år. Dette oppfatter vi som attraktivt for et selskap med tosifret veksttakt, en unik markedsposisjon og gode utsikter.