Analytiker: Ta gevinst nå

Analytiker Nils Ove Kjerstad i Danske Markets mener det er på tide å ta gevinst.

Foto: Scanpix Scanpix / Scanpix
Børs

Både Marine Harvest og Cermaq faller over to prosent på Oslo Børs torsdag. Selskapene har steget kraftig de seneste månedene grunnet høye laksepriser. TDN Finans har snakket med en analytiker som mener man bør ta gevinst i Marine Harvest på dagens nivåer.- Etterspørselen vil etterhvert bli påvirket av de høye prisene. Hovedtyngden av produksjonsveksten vil komme i andre halvår, så tilbudet blir større. Dette kombinert med svekkelse i etterspørselen vil kunne legge press på prisene, sier analytiker Nils Ove Kjerstad i Danske Markets.Ifølge Kjerstad er det "tøffe mål" Marine Harvest skal overholde av lånebetingelser i første kvartal 2010 hvis prisene faller, og han mener derfor at de er avhengige av høye laksepriser fremover.- Med dagens laksepriser så burde selskapet klare å overholde de betingelsene de får i første kvartal 2010 knyttet til egenkapital på 40 prosent og at nettorentebærende gjeld ikke skal være mer enn tre ganger EBITDA. Spørsmålet blir hvordan prisene utvikler seg. Det er uansett tøffe mål, sier hanVed utgangen av første kvartal hadde Marine Harvest en netto rentebærende gjeld på 7,1 milliarder kroner.Ifølge nyhetsbyrået har Danske Markets en reduseranbefaling og et kursmål på 2,75 kroner. Meglerhuset har imidlertid kursmålet samt anslagene for lakseprisene under revisjon etter de høye prisene den seneste tiden.