Ben Bernanke sparkes?

Han har sittet rakrygget gjennom mesteparten av krisen, men går hans dager som FED-sjef mot slutten? Det må president Obama snart bestemme seg for.

Sentralbanksjef i USA, Ben Bernanke - Foto: Scanpix
Børs

Den 31. januar 2010 går FED-sjef i USA, Ben Bernanke, sin stillingshjemmel ut, melder CNN Money mandag.Da må president Obama bestemme seg: Får Bernanke, som presidenten selv har kritisert ved enkelte tilfeller, lov til å beholde jobben, eller får han sparken.Avgjørelsen regnes som en av de største og viktigste Obama må ta om økonomien i USA i månedene som kommer.Og president Obama har langt fra vært særlig klar på om Bernanke får fortsette eller ikke. På den ene siden har han uttalt at FED-sjefen har gjort en "bra jobb", men presidenten har også sagt at FED "ikke har gjort alt de kunne" for å hindre finanskrisen.- Økonomien kollapset under hans tid, og det er jo ikke akkurat positivt for ham. Men på den andre side kan man si at det også ble bedring da hans satt som FED-sjef. Dermed blir det lett å si at han er en del av teamet som bringer stabilitet til økonomien, uttaler en representant for Princeton University til CNN Money.