- Det er en milepæl

NorDiag melder om milepæl for selskapets tuberkuloseprosjekt.

Foto: Scanpix
Børs

NorDiag signerte 30. juni 2009 en samarbeidsavtale med Genetic Testing Institute Inc. (GTI), som er lokalisert i Waukesha i USA, for utvikling av en test for diagnose av tuberkulose. GTI har omfattende erfaring innenfor utvikling av "immunoassays" og diagnostikk, opplyser NorDiag.- Tuberkulose er i ferd med å bli et stort problem i dagens helseomsorg. Der er et umiddelbart og presserende behov for en rask lavkost test med forbedret sensitivitet og spesifisitet. Markedspotensialet for en slik test er estimert til 130 millioner tester per år. Det er en milepæl for vårt tuberkuloseprosjekt at vi nå har tatt dette steget mot å utvikle testen. Imidlertid er vi fremdeles i en tidlig utviklingsfase og det er nødvendig å gjennomføre en klinisk validering når testen er ferdig utviklet. Vi jobber også med utvikling av antigen for borelia basert på den samme teknologien, som har et potensiale til å bli mer sensitiv og spesifisert enn tester som er tilgjengelig nå,, sier Mårten Wigstøl, administrerende direktør i NorDiag.