- Dette betyr at oppgangen har startet

Sjeføkonom har sett nærmere på ferske tall offentliggjort torsdag og mener de viser at en ny oppgang er i emning.

En meget fornøyd trader feirer oppgang - Foto: AP
Børs

Sjeføkonom i Sparebanken Møre, Inge Furre, mener de ferske ledighetstallene viser at Norge er i startfasen av en ny oppgangskonjunktur.Les også: Svakere vekst i ledighetenUttalelsene kommer etter at NAVs tall har vist at tilstanden i arbeidsmarkedet her til lands er langt bedre enn fryktet.- Her hjemme har vi sett at både boligmarkedet og forbruket har overrasket på oppsiden. Også oljeinvesteringene går betydelig bedre enn ventet, sier Furre til e24 torsdag.Han tror det vil gå en vei med AS Norge fremover - opp opp og atter opp.- I sum betyr dette at vi vil se en svært gunstig økonomisk utvikling de nærmeste årene, der ledigheten vil stige mindre enn anslått. Nå er det en så betydelig flom av gode nyheter at det ikke lenger nytter å bortforklare den gode utviklingen, fastslår sjeføkonomen.