- Dette er en tillitserklæring

Bjørn Kjos i Norwegian er svært fornøyd med trafikkutviklingen, men yielden faller.

Bjørn Kjos - Foto: Finansavisen
Børs

Norwegian fløy nesten 977.000 passasjerer i juni måned. Det er en økning på mer enn 130 000 passasjerer og tilsvarer en vekst på 15 prosent fra samme måned i fjor, skriver selskapet i en pressemelding mandag.Aldri tidligere har selskapet fløyet så mange passasjerer i løpet av en enkeltmåned. Juni er dermed andre måned på rad med passasjerrekord for selskapet.- Trafikkutviklingen i første halvår 2009 har vært svært god for Norwegian. Juni er en ny måned med betydelig vekst. Passasjerrekorden kommer dessuten før feriesesongen starter for fullt. Dette er en tillitserklæring fra våre passasjerer og et resultat som vi er svært godt fornøyd med, sier administrerende direktør Bjørn Kjos.Mye av veksten i juni skyldes trafikken innenlands i Norge og nye ruter i Danmark. Passasjertallene i Danmark holder seg stabile i forhold til mai, noe som bekrefter at Norwegian er blitt en etablert aktør i det danske markedet, heter det videre i pressemeldingen.Antall passasjerer i Norge økte med mer enn 62 000 sammenlignet med i fjor, en vekst på 19 prosent.Kabinfaktoren for Norwegian lå på 79 prosent i juni, det er ett prosentpoeng lavere enn samme måned i fjor. I Sverige er kabinfaktoren 80 prosent.Selskapet totalt estimerer en yield på 0,64 kroner for juni 2009. Tilsvarende tall for juni 2008 var 0,65 kroner.Regulariteten i juni i år var på 99,7 prosent og punktligheten på 80 prosent. Dårligere punktlighet i juni sammenlignet med mai (87,1 prosent) skyldes i stor grad slotrestriksjoner i Europa og særlig de østlige delene av Middelhavet, hvor Norwegian har mange flygninger, skriver selskapet.