Dette kan senke aksjemarkedene

-Da spørs det om ikke de grønne skuddene har visnet, og i så fall vil aksjemarkedene leve farlig, sier analysesjef Stig Myrseth til HegnarOnline.

Børs

Stig Myrseth, analysesjef i Orion Securities , sier til HegnarOnline at vi trenger å se en strøm av gode nyheter på makrofronten for å opprettholde det positive momentet i aksjemarkedet.- Forhåpentligvis vil julistatistikkene vise en bedring i forhold til juni. I så fall vil aksjemarkedet prestere et comeback. Det er mitt hovedscenario. Svekker julitallene seg mot formodning videre, spørs det om ikke de grønne skuddene har visnet, og i så fall vil aksjemarkedene leve farlig, sier Myrseth til HegnarOnline.- Det er kritisk at de økonomiske rapportene viser sekvensiell bedring. Hvis ikke, vil spørsmålet fort kunne reises om det gryende konjunkturoppsvinget har sporet av, sier analysesjefen i dagens rapport.- De siste ukene har enkelte nøkkelindikatorer ikke vist sekvensiell bedring, og vi tenker da spesielt på nye ordrer-komponenten i ISM-industriindeksen, samt den amerikanske sysselsettingen. Begge disse forverret seg i juni sammenlignet med mai, og det er en viktig årsak til den siste tidens børsfall, avslutter Myrseth.I skrivende stund står hovedindeksen på Oslo Børs i 275,06 poeng, opp 2,02 prosent.