Dette kan torpedere børsfesten

Har festen i aksjemarkedene og bedringen i nøkkeltallene skapt for mange optimister? I dag faller Oslo Børs.

Børs

I dagens morgenrapport fra Nordea ser analytiker Ole Håkon Eek-Nielsen nærmere på utviklingen i aksjemarkedet.- Forrige uke ble nok en rød uke for aksjemarkedene både i Europa og i USA, og lange renter fant omtrent samme retning dog med noe mindre fall. Kanskje i sær dårlig nytt fra arbeidsmarkedet i USA ødela for stemningen. Generelt sett kan man nok si at den siste tiden har bydd på færre positive overraskelser på nøkkeltallsfronten også, sier Eek Nielsen.- Kanskje er det ikke helt utenkelig at oppgangen vi hadde i aksjemarkedene og bedringen i nøkkeltallene har laget litt for mange litt for store optimister, sier analytikeren.- Om sommeren skulle by på negative overraskelser for harde økonomiske nøkkeltall som for eksempel inntjeningen i bedriftene, arbeidsmarkedet eller lignende kan fallet i aksjer og renter komme til å fortsette, avslutter Eek-Nielsen.I skrivende stund står hovedindeksen på Oslo Børs i 278,08 poeng, ned 0,92 prosent.