Dette vil påvirke Oslo Børs onsdag

Dette bør du notere deg. Følgende faktorer vil påvirke Oslo Børs onsdag.

Oslo Børs - Foto: Scanpix
Børs

Oslo Børs la bak seg en volatil dag tirsdag, hvor det svingte med oljeprisen og viktige USA-tall. Hovedindeksen endte på 282,35, ned 0,5 prosent.Det var først og fremst skuffende amerikanske forbrukertillitstall, sluppet klokken 16 tirsdag ettermiddag, som sendte børsen nedover. Tirsdagens viktigste nøkkeltall kom inn mye svakere enn ventet. Juni-tallet ble 49,3, mot ventet 55,3.For øvrig kom Chicago PM I og boligprisindeksen S&P/Case Shiller inn omtrent som ventet.Oljeprisen steg markert mandag og fortsatte opp tirsdag morgen og formiddag. Prisen var tidligere i går på det høyeste nivået på åtte måneder. Brent august-olje var oppe i 73,50 dollar. Da børsen stengte stod oljeprisen i 68,74 dollar, ned 3,2 prosent.Les hele børskommentaren herUSA Amerikanske aksjer falt tirsdag etter at det ble sluppet overraskende skuffende forbrukertillitstall. Til tross for fallet har S&P 500 steget 15 prosent i andre kvartal, det beste kvartalet siden 1998. I løpet av juni steg indeksen bare 0,1 prosent. Tirsdag falt indeksen 0,9 prosent til 919,32.Dow Jones Industrial Average endte ned én prosent til 8.447,53 poeng, mens Nasdaq-indeksen falt 0,5 prosent til 1.835,04.Les mer her Slik gikk det med de norske aksjene i USA og CanadaOnsdag I skrivende stund står Brent-oljen (august-kontrakten) i 69,79 dollar fatet, opp 0,71 prosent. WTI-oljen er opp 0,40 prosent, til 70,17 dollar fatet.I Tokyo stiger Nikkei 0,13 prosent, til 9971,24.Les også: Tilliten opp i japansk næringsliv Slik går det på børsene i Asia.Det ventes en positiv start på børsene i Europa i dag. Ifølge Reuters venter bookmakere at FTSE 100 i London vil åpne opp 12-18 poeng. DAX i Frankfurt ventes opp 6-28 poeng, mens CAC 40 i Paris ventes opp 10-15 poeng.Oppdatert klokken 08.13: Etter at Nikkei i Tokyo endte ned 0,19 prosent onsdag, er det nå ventet børsfall i Europa.Tyske Dax er nå ventet å åpne ned 0,2 prosent, mens CAC i Paris er ventet å åpne flatt.Følgende står blant annet på dagens agenda:Kina: PMI juni (Forrige 39,8)Tyskland: PMI, endelig, juni 09:55 (Konsensus 40,5)SSB: Eksport av laks (uketall) 10:00ØMU: PMI, endelig, juni 10:00 (Konsensus 42,4)Storbritannia: PMI juni 10:30 (Konsensus 46,4)USA: ADP-sysselsettingsendring juni 14:30 (Konsensus -394)USA: ISM-indeksen juni 16:00 (Konsensus 44,6)USA: Byggeinvesteringer mai 16:00 (Konsensus -0,6)USA: Forestående boligsalg mai 16:00 (Konsensus 0,3)Kilder: TDN Finans og Oslo BørsHER kan du lese mer om hva som skjer i dagPå HegnarOnline Market Watch finner du en kalender som blant annet viser dagens og de neste dagenes økonomiske begivenheter, forventningene i markedet og historiske data.Mer om det som skjedde på børsene i New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.Mer om det som skjedde på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik går det på børsene i Asia. Slik går det på børsene i Europa.