DnB NOR helt uforberedt?

DnB NOR risikerer å måtte ettergi milliarder på utlån i Baltikum. Det kom som en stor overraskelse på selskapet.

Konsernsjef Rune Bjerke i DnB NOR - Foto: Scanpix
Børs

Onsdag kom nyheten om at myndighetene i Latvia nå forventer at en rekke banker, deriblant DnB NOR, ettergir rundt ti prosent av sine utlån til privatpersoner i landet.Smellen for DnB NOR kan bli betydelig. Økonomien i Latvia er kraftig på hell, og nå planlegges det en krisepakke til låntagere som har betalingsproblemer i landet.Les også: Får milliardsmell rett i fjesetNå opplyser DnB NOR at de overhodet ikke var kjent med at de latviske myndighetene planla dette.- Jeg er ikke vært kjent med noe slikt forslag før jeg leser om det i dag, så jeg tror vi må bruke tiden nå til å sette oss i inn hva dette forslaget er, og hva det inneholder. Jeg er kun kjent med dette forslaget gjennom hva jeg har lest i media, sier Bentestuen, sier kommunikasjonsdirektør Trond Bentestuen i DnB Nor til TDN FinansBentestuen minner om at DnB NOR kommer med sine kvartalstall fredag i denne uken, og at de vil komme med flere kommentarer rundt utviklingen i Latvia da.Ved utgangen av 2008 var DnB Nords totale utlån i Latvia på 2.594 millioner euro, eller 23,6 milliarder kroner. DnB NORD er et joint venture mellom DnB NOR (51%) og tyske NORD/LB Norddeutsche Landesbank (49%).