DnB NOR kan tape milliarder i Latvia

DnB NOR-kursenned etter krav om at banken må ettergi lån til latviske låntakere i trøbbel.

Konsernsjef Rune Bjerke i DnB NOR - Foto: Scanpix
Børs

Som meldt tidligere onsdag kan DnB NOR gå på en milliardsmell i Baltikum .Latvias statsminister Valdis Dombrovskis krever at nordiske banker med utlån i landet skal ettergi minst ti prosent av lånene til latviske statsborgere som kvalifiserer til landets krisepakke for låntakere i trøbbel, melder E24.DnB NOR-aksjen stuper 3,5 prosent etter at nyheten ble kjent.Latvias største utlånere er de nordiske bankene Swedbank, Svenska Enskilda Banken, Nordea og DnB NOR. DnB NOR eier 51 prosent av datterbanken DnB Nord som har 23 milliarder kroner i utlån i Latvia. Totale utlån i DnB Nord er 88 milliarder.DnB NOR har selv sagt at de regner med tap på 3-4 milliarder kroner av DnB Nords samlede utlån på 88 milliarder i 2009, og tar høyde for enda større tap i 2010. Analytikere mener imidlertid at banken undervurderer hvor store tapene blir.- DnB Nors tap i 2009 og 2010 vil antakelig overstige 10 milliarder, sa analysesjef Bengt Kirkøen i meglerhuset Fondsfinans til E24 i begynnelsen av juni. (©NTB)