Får milliardsmell rett i fjeset

Myndighetene i Latvia forventer nå at en rekke banker, deriblant DnB NOR, ettergir rundt ti prosent av sine utlån til privatpersoner i landet. Smellen kan bli betydelig.

Rune Bjerke, konsernsjef DnB NOR - Foto: Scanpix/iStockphoto
Børs

DnB NOR-problemene i Baltikum ser ikke ut til å være over med det første.Myndighetene i Latvia forventer nå at en rekke banker, deriblant DnB NOR, ettergir rundt ti prosent av sine utlån til privatpersoner i landet, skriver e24 onsdag.Økonomien i Latvia er kraftig på hell, og nå planlegges det en krisepakke til låntagere som har betalingsproblemer i landet.- Støtteprogrammet må få støtte fra internasjonale långivere og selvsagt trengs det en viss solidaritet fra bankene ettersom planen innebærer at bankene skriver ned ti prosent av lånene, sier Latvias statsminister Valdis Dombrovskis på statlig radio onsdag morgen, ifølge nyhetsbyrået TT.Svenske Swedbank er den største utlåneren i de baltiske landene.