Ferielandene som krisen har gjort MYE billigere

Her er ferielandene som har blitt langt billigere på grunn av finanskrisen. Og de som nå er dyrere.

Foto: iStockphoto
Børs

Selv om enkelte faktorer tyder på at det man kan være på vei ut av uføre, sliter verden ennå med finanskrisen.Men ikke så galt at det er godt for noe, heter et gammelt ordtak, og det kan man saktens også bruke om krisen i verdensøkonomien.For på grunn av de vanskelige tidene har flere ferieland nå blitt langt billigere for nordmenn enn de var før det hele startet.Har du planer om å dra til land i det tidligere Øst-Europa, kan du nemlig glede deg over å få langt mer for dine kroner enn før.- Det er flere land i Øst-Europa som ikke har så tett tilknytning til euroen, og som har hatt en svakere valutautvikling enn Norge. Her vil nordmenn få økt kjøpekraft denne sommeren, sier seniorøkonom Kyrre Aamdal i DnB NOR til Dine Penger.I Polen har den lokale valutaen svekket seg med 15 prosent, mens Ungarn og Russland har blitt henholdsvis 6 og 7 prosent billigere for nordmenn.Det store "ferie-kuppet" kan man imidlertid gjøre dersom man drar til Latvia, som har blitt knallhardt truffet av finanskrisen. Det kan også være aktuelt med en devaluering av den latviske valutaen i nærmeste fremtid.Også reiser til Mexico og Sverige har blitt billigere.- Det har faktisk blitt noe billigere å feriere i Sverige og Mexico, forteller porteføljeforvalter i Storebrand Kapitalforvaltning Olav Chen til e24 mandag.Land som USA og de som har euro har blitt dyrere å reise til, sammen med blant annet Thailand, Filippinene og Malaysia.Og Japan har blitt mye dyrere den siste tiden.- Japan fremsto fra før av som et dyrt feriested, og nå har det blitt enda dyrere, sier Chen.