Forvalter: Kjøp og selg disse aksjene

Forvalter Øyvind Fjell i Delphi er positiv til børsen, men advarer mot én aksje.

Børs

Øyvind Fjell, som forvalter Delphi Norden, er positiv til børsen,- Markedet har normalisert seg, og dermed har vi kommet opp på noe høyere nivåer. Forventningene har dermed også økt noe. På kort sikt ønsker man dermed en bekreftelse av at vi nå er i, eller svært nære, bunnen. Skuffelser vil bli møtt med børsfall, forklarer forvalteren overfor Finansavisen.Det eksisterer en oppside, ettersom flere av selskapene på børsen er meget attraktivt priset, mener han.- Prisingen på børsens selskaper er fortsatt svært attraktiv. I et mer normalt børsklima vil multiplene ligge klart høyere enn de gjør i dag, samtidig som dagens inntjening ligger lavere enn normalt for de fleste selskaper. Dette gjør at vi ser for oss en betydelig oppside på sikt, og at den langsiktige trenden er positiv, sier Fjell.Delphi-analytikeren anbefaler blant annet kjøp av Telenor, mens Frontline er en salgskandiat.Fjell tror hovedindeksen står i rundt 300 ved nyttår. Det innebærer en oppside på 11 prosent.