Fryktelige tall ødela dagen på Wall Street

- Tallene er rett og slett fryktelige, sier sjeføkonom etter at Wall Street gikk på en stygg smell torsdag. Bilrelatert aksje falt over 50 prosent på planer om å søke om konkursbeskyttelse.

En trader på gulvet på NYSE - Foto: AFP
Børs

Den elendige arbeidsmarkedsrapporten ødela dagen for investorene på Wall Street torsdag. Oppladningen foran langhelgen og nasjonaldagen 4. juli ble dermed ikke den beste. Bekyrimgen er ifølge Bloomberg at den økende ledigheten vil forlenge resesjonen.Rapporten viser at antallet sysselsatte utenfor landbrukssektoren, også kjent som nonfarm payrolls, falt med 467.000 i juni. Det var ventet en nedgang på 375.000 personer. Ledighetsraten endte på 9,6 prosent, som var som ventet.- Dessverre kan jeg ikke finne noe i denne rapporten som indikerer at det var en sesongmessig faktor eller et avvik. Det er rett og slett et fryktelig tall, sier sjeføkonom i Avalon Partners Peter Cardillo ifølge Marketwatch.Bredt fall - lavt volum Dow Jones opplevde sin verste dag siden 20. april, og falt 2,6 prosent til 8.280,74 poeng. S&P 500 endte ned 2,9 prosent til 896,52, og falt dermed 2,44 prosent denne uken - den tredje strake med minustegn foran. Nasdaq falt 2,7 prosent til 1.796,52 poeng.14 aksjer falt for hver som steg på NYSE, det bredeste fallet siden 13. mai. Rundt 734 millioner aksjer skfitet eiere på Big Board. Lavere aktivitet har ikke vært registrert så langt i år.WTI-olje for levering i august falt 3,7 prosent til 66,72 dollar fatet, den laveste sluttnoteringen på fem uker. Chevron og Exxon Mobil falt rundt tre prosent.Smell for oljeservice Alle de 30 Dow-aksjene falt, og aller mest Alcoa og Travelers Cos. - begge med 4,7 prosent. Oljeservice gikk på en lei smell, og samtlige 40 aksjer i S&P 500 Energi falt. Indeksen falt 3,6 prosent, og Halliburton og Hess falt over 6,3 prosent.Vi merker oss også at Lear Corp., USAs nest største produsent av bilseter, stupte 52 prosent på planer om å søke om konkursbeskyttelse.Mer om det som skjedde på børsene i New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.Mer om det som skjedde på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik går det på børsene i Asia. Slik går det på børsene i Europa.