Frykten er tilbake i aksjemarkedet

Analytiker Katrine Boye snakker om positive nøkkeltall, bekymringer og manglende risikoappetitt blant investorer.

Katrine G. Boye, analytiker i Nordea Markets - Foto: Nordea
Børs

I dagens morgenrapport fra Nordea kommenterer analytiker Katrine Boye gårsdagens økonomiske nyheter.-Aksjemarkedene åpnet opp i Europa i går og viste en positiv utvikling gjennom morgenen og formiddagen. I Tyskland reagerte DAX-indeksen positivt på gode ordretall fra tysk industri. Men da markedene i USA åpnet rett ned dro det med seg de europeiske børsene også, sier Boye.-Bekymringer for at kvartalsresultatene som nå kommer skal skuffe i forhold til forventningene og at de ikke forsvarer den oppgangen vi har sett på børsene, trekker mye ned og risikoappetitten virker å være liten, avslutter Boye.Tirsdag falt Dow Jones 1,9 prosent, S&P 500 gikk ned to prosent mens den teknologitunge Nasdaq -indeksen kunne vise til et fall på 2,3 prosent.Onsdagen starter i rødt på Oslo Børs. I skrivende stund står hovedindeksen i 267,02 poeng, ned 0,96 prosent.