Har analytikerne blitt for optimistiske?

-Det tyder på at optimismen blant finansanalytikere har gått litt for langt, sier analytiker Katrine Boye.

Publisert 15. juli 2009 kl. 13.31
Oppdatert 15. juli 2009 klokken 13.33
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 103 ord
Katrine G. Boye, analytiker i Nordea Markets - Foto: Nordea
I dagens morgenrapport fra Nordea kommenterer analytiker Katrine Boye gårsdagens makronyheter fra Tyskland.- Den tyske ZEW-indeksen for juli viste at tyske finansanalytikere justerte ned sine forventninger til fremtiden og oppfatter nåsituasjonen omtrent like bedrøvelig som ved forrige måling. Forventningsindeksen falt ned til 39,5 fra 44,8 i juni, mot ventet en økning til 47,8, sier Boye.- Det tyder på at optimismen blant finansanalytikere i forhold til en snarlig vending i tysk økonomi kanskje hadde gått litt for langt, avslutter Boye.I dag er det i alle fall optimisme som preger utviklingen på Oslo Børs. I skrivende stund står hovedindeksen i 277,31 poeng, opp 1,77 prosent.