Har steget 15 prosent så langt i år

Torsdagen ble en relativt kjedelig affære på børsene i Asia. Samlet seg har imidlertid MSCI Asia Pacific-indeksen steget med 15 prosent så langt i år.

Foto: AP
Børs

Det ser ut til å bli en relativt daff dag på børsene i Asia torsdag. Metall-industrien gleder seg over høyere priser, mens japanske banker trekker ned.MSCI Asia Pacific-indeksen, som så langt i år har lagt på seg meget solide 15 prosent, ser ikke ut til å endre seg nevneverdig torsdag og står bom fast på rundt 103.- Investorer ser at den globale økonomien er i ferd med å bli bedre, men de usikre tidene gjør at man ikke kaster alle hemninger. Det er ingen grunn til å selge nå, men heller ingen grunn til å kjøpe stort, kommenterte Mitsushige Akino hos Ichiyoshi Investment Management Co. til Bloomberg.Nikkei 225-indeksen i Japan svekker seg med 0,64 prosent, Hang Seng i Hong Kong er opp 0,96 prosent mens S&P/ASX 200 i Australia legger på seg marginale 0,09 prosent.Gull-produsenten Newcrest Mining Ltd. i Australia legger på seg 3,3 prosent etter oppgang i gullprisene, mens nikkel-produsent Pacific Metals Co. stiger 3,7 prosent.Shinsei Bank Ltd. og Aozora Bank Ltd. faller over 5 prosent begge to.Slik går det på børsene i Asia. Slik går det på børsene i Europa.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Slik gikk det i New York i går Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.