Har steget 200 prosent - kan gå enda mer

Aksje fikk juling dag etter dag, men har nå steget 200 prosent siden nyttår. - Kongsberg Automotive har en oppside på 76 prosent, sier meglerhus.

En meget fornøyd trader feirer oppgang - Foto: AP
Børs

Forrige ukes børsvinner, bildelprodusenten Kongsberg Automotive, fortsatte oppgangen på Oslo Børs i går til tross for bred nedgang, skriver Finansavisen tirsdag.Etter å ha steget snaut 30 prosent forrige uke, steg aksjen ytterligere ni prosent i går, mens hovedindeksen sank nesten fire prosent.I løpet av gårsdagen var aksjen opp godt over ti prosent til 9,30. Det er det høyeste siden september i fjor. Noe av grunnen til oppgangen for selskapet finnes utenlands.- USA har sett til Tyskland og innfører høy vrakpant ved kjøp av ny bil for å få fart i bilindustrien. Med bilsalget i USA på sitt laveste siden krigen er det nå duket for en oppgang, sier analysesjef Stig Myrseth i Orion Securities.Han tror det verste nå er over for selskapet, og anbefaler kjøp av aksjen med et kursmål på 15 kroner.Aksjen ble sist omsatt til 8,52 kroner. Det vil si at Myrseth og co. tror Kongsberg Automotive har en oppside på 76 prosent.