- I dag må du følge med på disse nyhetene

I dag slippes en rekke nøkkeltall. Analytiker Katrine Boye forteller hva du kan forvente deg.

Foto: Scanpix
Børs

I dagens morgenrapport fra Nordea ber analytiker Katrine Boye leserne følge med på følgende nyheter som offentliggjøres i dag- Dagens junitall for ISM-innkjøpssjefsindeksen for industrien venter vi vil øke videre til 45 fra 42,8 i mai, ikke langt unna konsensus på 44. ISM har i så fall kommet godt opp fra bunnen i desember på 32,9, det laveste siden 1980. I mai gjorde delindeksen for nye ordre et hopp til over 50 for første gang siden november 2007, og det gir støtte til at vi kan få oppgang i ISM-hovedindeksen også nå i juni, sier Boye.- Vi må se at etterspørselen i økonomien igjen får fotfeste og viser vekst før vi med sikkerhet kan si at oppgangen er her for å bli, sier Boye.- Også fra USA får vi som vanlig ADP-rapporten i forkant av non-farm payrolls som kommer i morgen. Den er ventet å vise et fall i sysselsettingen i privat sektor på 390.000 fra mai til juni, mindre enn fallet på 532.000 forrige måned. Det vil være mer på linje med fallet i non-farm payrolls forrige måned (-345.000), sier analytikeren.- Mer tall fra det amerikanske boligmarkedet kommer det også i dag. De såkalte pending home sales (boligsalg hvor endelig overtakelse ennå ikke har funnet sted) er ventet å vise en vekst på 0,5 prosent fra måned til måned i mai, mye mer moderat enn økningen på 6,7 prosent vi så i april, avslutter Boye.

Nyheter
Børs