I dag slippes ukens viktigste nyhet

Klokken 14.30 slippes ukens viktigste makrotall. Analytiker Ole Håkon Eek-Nielsen forteller deg hva du må se etter.

Ole Håkon Eek-Nielsen i Nordea - Foto: Selskapet
Børs

I dagens morgenrapport fra Nordea ber analytiker Ole Håkon Eek-Nielsen leserne følge med på dagens sysselsettingstall som slippes i USA.- Non-farm payrolls blir nok det mest spennende nøkkeltallet internasjonalt denne uken. Vi venter et fall i sysselsettingen på 350.000 for juni, mens konsensusestimatet er 375.000. De månedlige fallene i sysselsettingen er halvert siden årsskifte og vi venter at denne trenden fortsetter de kommende månedene, sier Eek-Nielsen.- Vi og konsensus venter at arbeidsledigheten nå skal ha kommet opp i 9,6 prosent. For at arbeidsledigheten skal falle igjen må sysselsettingen stige med 50.000-75.000 hver måned. Vi tror vi har kommet godt inn i 2010 før vi får se så gode sysselsettingstall. Med andre ord står nok også dette tallet i fare for å bli nok en mindre dårlig nyhet, avslutter analytikeren.