Kan dette sørge for store aksje-gevinster?

Kan DnB NORs nye supermodell være en sikker vei til store pengegevinster på børsen?

Publisert 9. juli 2009 kl. 08.12
Oppdatert 15. des. 2013 klokken 18.30
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 194 ord
En trader på gulvet på NYSE - Foto: AP
Systematisk satsing på aksjer med gunstigst multipler og positive revideringer av analytikerestimater gir meravkastning, ifølge DnB NOR Markets-modell, skriver Finansavisen torsdag.- Hvis vi ser an denne ukes anbefalinger nå, ser vi at longporteføljen slår OBX-en, mens shortposisjonen henger etter, sier analytiker Mathias von Ottenbreit i DnB NOR Markets og peker på skjermen.Ved 10-tiden i går formiddag var hans longportefølje ned 3,1 prosent siden mandag morgen, mot et fall i indeksen over de 25 mest omsatte aksjene (OBX-indeksen) på 4,4 prosent. von Ottenbreits shortportefølje var samtidig ned 5,7 prosent.Det bekrefter bildet siden februar: De fire rullerende aksjene i den kvantitative analytikerens longportefølje hadde ved utgangen av forrige uke steget rundt 60 prosent, siden 23. februar for de ukene da modellen ble publisert, mot en oppgang i OBX-en på vel 20 prosent og et fall i shortporteføljen på knappe 10 prosent.Og ideen bak det hele er enkel: Kjøp billig - selg dyrt.- Ideen bak modellen er at man skal kjøpe aksjer som ser relativt billige ut, ut fra multipler, samtidig som estimatene er på vei oppover. Og man skal shorte aksjer som ser relativt dyre ut, og der estimatene er på vei nedover, sier von Ottenbreit.