- Kjøp denne aksjen nå

- Dette selskapet er forebredt på vanskelige tider, sier analytiker, oppgraderer kursmålet på Norsk Hydro og roper samtidig kjøp.

Publisert 15. juli 2009 kl. 12.52
Oppdatert 15. des. 2013 klokken 18.37
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 182 ord
Foto: Scanpix
Meglerhuset Handelsbanken Capital Markets melder onsdag at de har justert opp kursmålet på Norsk Hydro-aksjen.Tidligere kursmål var 27 kroner - nytt kursmål er 30 kroner. Samtidig oppgraderes aksjen fra redusert til akkumuler.Meglerhuset viser til en noe bedring i sluttbrukersegmentet, historisk lav pris/bok på 0,7, store kredittfasiliteter på plass og at aluminiumsaksjer har stabilisert seg.Meglerhuset venter imidlertid at selskapet vil få et tap på driften i andre kvartal på 1,2 milliarder kroner.- Vi venter at restruktureringskostnadene vil være på 75 millioner kroner og inkluderer nettofinans på engangskostnader relatert til lavere dollar mot kroner, skriver analytiker Anne Gjøen i en rapport.Gjøen skriver videre, heter det fra TDN Finans, at hun tviler på at kapasitetskuttene har vært like store som fallet i etterspørselen.- Norsk Hydro er forebredt på vanskelige tider, men ettersom de har store kredittfasiliteter på plass ser vi bare en moderat risiko for en emisjon i 2009/2010. Vi mener at verdien av vannkrafteiendelene representerer et gulv i aksjen ettersom de blir sett på som nær markedsverdien på aksjen, skriver hun videre.Norsk Hydro stiger 1,2 prosent til 29,13 kroner, omsatt for 123 millioner kroner.