Kongsberg får minst en halv milliard

Kongsbergs avtale med hovedpartneren til Lockheed Martin har en potensiell verdi på 2,5 milliarder kroner.

F-35 Foto: Scanpix
Børs

Northrop Grumman Corporation har valgt Kongsberg Gruppen som strategisk partner til å produsere femtegenerasjons komposittdeler til F-35 Joint Strike Fighter-programmet. Northrop Grumman er hovedpartneren til Lockheed Martin som leder F-35-programmet. Northrop Grumman og Kongsberg signerte i dag en langsiktig rammeavtale, som har en verdi på rundt 460 millioner kroner og en potensiell verdi på 2,5 milliarder kroner i løpet av F-35-programmet.- Kongsberg har gjort viktige investeringer som gjør dem i stand til å møte F-35-programmets strenge kvalitetskrav, sier Northrop Grummans Ram Ramkumar, Director of International Programs for F-35.- Dette er en viktig milepæl for Kongsberg, sier Harald Ånnestad, administrerende direktør i Kongsberg Defence & Aerospace.- Avtalen er et resultat av hardt arbeid fra begge parter og baner vei for flere år med tett samarbeid i et spennende program, sier han.Produksjonen er nå i en oppstartsfase og vil vare til 2015.