Megler med dagens stalltips

- Det er mange som sitter med gevinster i aksjen nå, sier megler. Slik beveger Oslo Børs seg videre i sommer.

Foto: Nordea
Børs

Oslo Børs faller fredag ettermiddag. I skrivende stund står hovedindeksen i 279,11, ned 0,93 prosent.- Det er veldig stille og rolig i dag på børsen. Det er jo egentlig ingen grunn til at vi faller nå, sier en megler til TDN Finans fredag.Ifølge megleren blir det en sidelengs utvikling på børsen i sommer. Han anbefaler sine kunder å kjøpe Telenor-aksjer, men er mer forsiktig med å kjøpe aksjer i Marine Harvest som han syntes virker litt dyr.- Det er mange som sitter med gevinster i den aksjen nå, sier megleren.I øyeblikket er Marine Harvest ned 2,80 prosent til 4,16 kroner.Ifølge nyhetsbyrået skriver Argo Securities i fredagens morgenrapport at lakseprisene har vært relativt stabile denne uken med et negativt press på mellomstor laks rundt 36 kroner. De venter fall i prisene i sommer.Laksetraderne er i økende grad bekymret for færre kjøpere grunnet konkurser og økende fokus på kredittrisiko. Vi tror lakseprisene vil falle i juli og august og at aksjekursene vil miste terreng, skriver de og argumenterer videre med sesongmessing lavere etterspørsel, høyere norsk produksjon og at prisene i USA ikke er høye nok sammenlignet med Europa.Meglerhuset skriver videre at de høye prisene i seg selv vil svekke etterspørselen.