Meglerhus snur i Yara-syn

Yara-kursen har falt for mye før resultatfremleggelsen, mener meglerhus.

Yara Fullgjødsel på trappa til Oslo Børs - Foto: Scanpix
Børs

Yara-aksjen stiger 3,2 prosent til 171,60 kroner. Den seneste måneden har aksjen falt med 18 prosent, mens hovedindeksen har falt med 10 prosent.Carnegie mener kursen har falt for mye før resultatfremleggelsen torsdag i neste uke. Meglerhuset har snudd fra å være negative på kort sikt til å bli positive både på kort og lang sikt.- Aksjen har helt klart blitt solgt ned på grunn av estimatkutt og usikkerhet rundt andre kvartalsresultatene. I tillegg har det kommet klare signaler på at nitratetterspørselen i Europa har vært veldig sterk den seneste tiden, sier analytiker Henrik Sinding til TDN Finans. Han viser dessuten tiil at resultatvarsel fra sammenlignbare selskaper har presset kursen.