Meglertopp: - Rekordhøy temperatur

- Det ble ingen tidlig sommerferie blant privatpersonene på Oslo Børs i juni, sier Nordnet-sjef Anders Skar.

Anders Skar, daglig leder Nordnet - Foto: Selskapet
Børs

Det var hett på Oslo Børs blant privatpersoner i juni, fastslår Nordnet.- Det ble ingen tidlig sommerferie blant privatpersonene på Oslo Børs i juni. Store svingninger, usikkerhet rundt utviklingen i verdensøkonomien og et kraftig fall i siste halvdel av måneden sørget for rekordhøy temperatur blant de private sparerne. Totalt nettokjøpte privatpersoner via internett aksjer for over 800 millioner i juni. Aldri tidligere har privatpersoner gjort flere handler eller kjøpt og solgt aksjer for så mye i en junimåned, sier daglig leder Anders Skar i Nordnet Norge i en melding.Handelen hos aktørene som driver med ren internetthandel på det norske markedet, Nordnet, NetFonds, E-Trade og Skandiabanken, endte på 595.630 transaksjoner i juni og handelsvolumet endte på 46,1 milliarder kroner. Internettmeglerne stod for 22,2 prosent av antallet transaksjoner og 15,8 prosent av volumet på Oslo Børs i juni.Nordnet Bank var største megler på Oslo Børs målt i antall transaksjoner med en markedsandel på 12,75 prosent.