Milliardsmell for SAS

Kapasitetskuttene synes klart og tydelig i den siste oppdateringen fra SAS. Samtidig melder selskapet om milliardsmell i regnskapet.

Konsernsjef i SAS, Mats Jansson - Foto: Scanpix
Børs

SAS Gruppen melder om et fall i passasjertrafikken (RPK) på 14,1 prosent i juni i forhold til samme måned i fjor. Kapasiteten målt i ASK (antall setekilometer) falt også med 14,1 prosent - til 3.289 millioner kilometer. Kabinfaktoren var dermed uendret på 76,6 prosent.SAS Scandinavian Airlines hadde isolert sett en nedgang i RPK på 14,9 prosent i samme periode. Kabinfaktoren steg 0,1 prosentpoeng til 77,2 prosent.Yielden falt 5,3 prosent i mai, og ifølge selskapet er den ventet like mye ned i juni.SAS Gruppen fraktet 2,444 millioner passasjerer i juni, ned 12,9 prosent. Hos SAS Scandinavian Airlines falt det totale antallet passasjerer 14,0 prosent til 2.112.000 passasjerer.Samtidig melder SAS at selskapet venter å rapportere restruktureringskostnader på omkring én milliard svenske kroner i 2. kvartal.

Nyheter
Næringsliv