- Nå hamstrer jeg norske kroner

Amerikansk valutaekspert hamstrer nå svake norske kroner. Han tror på kraftig hopp for vår hjemlige valuta.

Publisert 13. juli 2009 kl. 07.10
Oppdatert 15. des. 2013 klokken 18.34
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 119 ord
Foto: Scanpix
Den tyskfødte amerikanske forvalteren Axel Merk kjøper nå mengder av svak norsk valuta, skriver dn mandag.Han tror nemlig kronen kommer til å oppleve et kraftig hopp i tiden som kommer, og andre aktører undervurderer kronen.- De kan selge til meg. Jeg er mer enn glad for å kjøpe norske kroner. Landet deres har vist evne til å adressere, fikse opp i og komme seg gjennom vanskelighetene, sier Merk.Han er rett og slett blinket seg ut kronen som sin europeiske favorittvaluta, mye grunnet det han kaller forutsigbarheten i Norge.Og nå kan det være duket for opptur for kronen, tror Merk.- Men på mellomlang og lang sikt liker vi kronen langt bedre enn både sveitsiske franc og også euroen, sier han.