- Nei, vi sliter ikke med emisjonen

Meglerhuset SEB Enskilda minner om den pågående Schibsted-emisjonen. - En ren service ovenfor småaksjonærer, sier de.

Administrerende direktør i Schibsted, Rolv Erik Ryssdal - Foto: Scanpix
Børs

- Tegningsperioden i fortrinnsrettsemisjonen i Schibsted utløper torsdag 2. juli klokken 17.30.Slik lyder en melding som meglerhuset SEB Enskilda onsdag ettermiddag sender ut. Og dette er ikke den eneste påminnelsen SEB har gitt om emisjonen som de har ansvar for.Les pressemeldingen fra SEB Enskilda her!SEB har også rykket inn annonser for å minne eventuelle aksjonærer på at de må hive seg på toget mens de fremdeles har sjanse.Siden slike ivrige påminnelser om emisjoner ikke er dagligdags kost ringer vi SEB Enskilda for å høre hvorfor.- Grunnen til påminnelsene når det gjelder denne emisjonen er at det er mange småaksjonærer i Scibsted som vi ikke vil gå glipp av. Det er kanskje mange som sitter på aksjer som ikke er vandt til emisjoner, og vi vil forsikre oss at de har fått sjansen til å forstå hva som skjer og å være med, sier talsmann for SEB Enskilda, Nils Kasper Lodden til HegnarOnline.Lodden trekker også frem det faktum at det i dette tilfellet er snakk om en fortrinnsrettsesisjon, og at rabatten er på hele 50 prosent i emisjonen. Dermed kan både den ene og andre trenge en påminnelse om hva som er i ferd med å skje, mener han.- Konsekvensene av å ikke være med i denne emisjonen er ganske store, med tanke på rabatten her. Dette er rett og sett en gest og en honnør ovenfor aksjonærene, sier Lodden.Han avviser at meglerhusets stadige påminnelser tyder på at emisjonen går tregt.- Nei, det er overhodet ikke derfor. Dersom ikke de mindre aksjonærene her kjenner sin besøkelsestid vil de større helt klart gjøre det. Så dette er kun for å få med alle som en, sier Lodden.Fortrinnsrettsemisjonen i Schibsted består av en utstedelse av 38 753 615 nye aksjer til en tegningskurs på NOK 34.Aksjonærer per 11. juni 2009 har fått én tegningsrett for hver aksje i Schibsted eiet på denne datoen. Fem tegningsretter gir rett til å tegne og å bli allokert tre nye aksjer.

Nyheter
Børs