Nok en gang dramatisk på Wall Street

Nok en gang så det ut til at Wall Street styrte mot solid fall. Men en innspurt reddet atter en gang noe av stemningen hos investorene.

Publisert 9. juli 2009 kl. 07.48
Oppdatert 15. des. 2013 klokken 18.30
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 325 ord
To tradere på NYSE - Foto: AP
Det ble nok en nervøs affære for amerikanske investorer onsdag. Indeksene greide å holde seg i pluss i rundt en time etter åpning, men så bar det ned i minus igjen.Lenge så det ut til at det skulle bli solid fall for alle de tre hovedindeksene, men i løpet av den siste timen maktet børsen og hente inn mye av dagens tapte terreng.Dow Jones endte til slutt opp 0,18 prosent til 8.178,41 poeng, S&P 500 falt 0,17 prosent mens Nasdaq endte opp 0,06 prosent.En faktor som hjalp til med å redde dagen kom rundt 30 minutter før stengetid.Da annonserte det amerikanske finansdepartementet detaljer i planen om å ta vekk 40 milliarder dollar av stressede eiendeler fra finansielle institusjoner, noe som løftet markedet opp fra negativt terreng.- Hvis økonomien svikter og vi får en dårligere enn ventet resultatsesong, er spørsmålet; hvor langt ned skal vi, sa investeringsdirektør James Paulsen i Wells Capital Management til Bloomberg News torsdag.Alcoa ble det første selskapet på Dow Jones-indeksen som publiserte kvartalstall for andre kvartal etter børsslutt. Selskapet fikk et tap pr aksje på 0,26 dollar der det var ventet et tap på 0,38 dollar.Aksjen steg over fire prosent i etterhandel. I ordinær handel endte aksjen opp 0,4 prosent.AT&T, USAs største telefonoperatør, falt 1,6 prosent, mens Verizon falt 1,8 prosent etter at meglerhuset Sanford & Bernstein kuttet deres estimater for 2009 grunnet fallende inntekter fra bedriftskunder.Oljeprisen falt onsdag kveld, men Philadelphia Oilservice-indeksen endte opp 1,2 prosent, der Schlumberger steg 1,3 prosent. Exxon Mobil endte opp 0,5 prosent.Her finner du / på NYSE og på Nasdaq.De og .Her finner du Her finner du alle ..