Nok en real gladmelding for rakett-aksjen

Aksjen har gått som en kule så langt i år og meglerhus anbefaler kjøp. Nå haler selskapet i land nok en kontrakt.

Illustrasjonsfoto
Børs

Kongsberg Automotive skal levere setevarmere til en tysk bilprodusent med planer om å lansere en ny bilmodell i 2011.Avtalen har en "livstidsverdi" på 3,4 millioner euro, ifølge en melding.Etter å ha steget snaut 30 prosent forrige uke, steg KOA-aksjen ytterligere ni prosent i går , mens hovedindeksen sank nesten fire prosent.Aksjen har så langt i år steget med nærmere 40 prosent.I løpet av gårsdagen var aksjen opp godt over ti prosent til 9,30. Det er det høyeste siden september i fjor. Noe av grunnen til oppgangen for selskapet finnes utenlands.- USA har sett til Tyskland og innfører høy vrakpant ved kjøp av ny bil for å få fart i bilindustrien. Med bilsalget i USA på sitt laveste siden krigen er det nå duket for en oppgang, sier analysesjef Stig Myrseth i Orion Securities.Les hele meldingen fra Kongsberg Automotive her.