Oljemyggens revansj på Oslo Børs torsdag

Oslo Børs har fått en ganske seig og rød start på dagen og faller noe. På toppen av vinnerlisten finner vi en olje- og gassmygg som fikk bank i går, men som reiser seg i dag.

Børs

Oslo Børs har fått en relativt treig start på torsdag. Cirka to timer etter åpning er hovedindeksen ned 0,62 prosent til 286,31.Det har så langt blitt omsatt aksjer og grunnfondsbevis for 1,01 milliarder kroner.Vinneraksjen så langt er Artumas Group, som får en rekyl etter gårsdagen 60-prosents-smell. Telecomputing gjør det også bra, mens Scandinavian Property Development har fått en heller treg start på børs-dagen.Denne artikkelen oppdateres fortløpende!Oljeprisen fallerPrisen på olje holdt seg rundt 69 dollar fatet torsdag morgen, men faller nå ytterligere etter at kontraktene falt markert på lagerrapporten fra det amerikanske energidepartementet onsdag.De siste 45 minuttene har prisen på brent for levering i august dalt med rundt én dollar.WTI-frontkontrakten ble på det laveste notert til 68,52 dollar fatet onsdag kveld.Bloomberg News forklarer prisfallet med at lagerrapporten fra det amerikanske energidepartementet onsdag ettermiddag viste et drivstoffetterspørselsfall på 5,8 prosent på årsbasis i juni.- Destillatetterspørselen er svak, og lagrene er svært høye nå, særlig i Vesten. Produktene er ikke sterke nok til å støtte noen ytterligere økning i raffinerimarginene, sier Yingxi Yu i Barclays Capital til Bloomberg.Brent for levering i august omsettes nå for 67,85 dollar, ned 1,35 dette døgnet, mens WTI-oljen går for 68,26 dollar, ned 1,51 prosent.StatoilHydro er opp 0,39 prosent til 129 kroner.Av de andre store er det størst oppgang for RCL, som legger på seg 0,79 prosent til 89,60 kroner. Norsk Hydro, Yara og Frontline faller over en prosent.Vinner- og taperaksjerVinner-aksjen fra start er olje- og gassmyggen Artumas Group, som stiger 26,67 prosent til 0,38 kroner etter massakren onsdag.Aksjen ble gårsdagens store taper etter at aksjen ble pauset på grunn av mistanke om ulovlig shorthandel i nye aksjer. Fallet ble på snaue 60 prosent.Også Telecomputing gjør det bra fra start, opp 10,56 prosent, sammen med Bouvet, Oslo Axess-aksjen RomReal, Inmeta og Norwegian.Klar taperaksje fra start er Scandinavian Property Development, som daler 15,60 prosent til 1,35 kroner. Bergen Group daler 6,33 prosent til 7,40 kroner.Nexus faller også solid fra start, sammen med I.M. Skaugen, Oslo Axess-aksjen Thin Film Electronics, Cermaq og Golden Ocean.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik går det på børsene i Asia. Slik går det på børsene i Europa.New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.

Nyheter
Børs