Oljen sendte børsen ned - Tandberg steg

Bare en av de 10 mest omsatte aksjene stiger på Oslo Børs. Rykter om bud på Tandberg løftet aksjen mot slutten. Oljeprisen sendte børsen ned.

Børs

Oslo Børs åpnet som ventet dagen med fall etter nedturen i USA og Japan, samt lavere oljepriser.Hovedindeksen hentet seg inn fra dagens bunnivåer, under 266, men frem mot stengetid var hovedindeksen ned igjen på nytt fall i oljeprisen.Da børsen stengte kl. 17:30 var hovedindeksen ned 1,77 prosent og sluttet på dagens laveste på 264,83. Og nettopp det at Oslo Børs sluttet på dagens laveste er et klart svakhetstegn.Det ble imidlertid omsatt aksjer for svært beskjedne 3,5 milliarder kroner.Oljeprisen styrte børsen ned Det som styrte Oslo Børs onsdag var nok en gang oljeprisen. Den var ned store deler av dagen, og fortsatte ned etter at oljelagertallene kom kl. 16:30. De viste større trekke enn ventet .Brent for levering i august dukket under 62 dollar rett etter at lagertallene kom, og det samme skjedde med WTI-oljen. Ved børsens stengetid var Brent ned 2,3 prosent til 61,7 dollar og WTI ned 2,5 prosent til 61,3 dollar.Statoil falt 0,8 prosent til 120,2 kroner. De andre store som REC og Yara falt henholdsvis 2,8 og 3,5 prosent til 44 og 166,19 kroner. SDRL falt 2,4 prosent til 84,50 kroner. Aker Solutions falt 5 prosent til 46,6 kroner. PGS falt 4,15 prosent til 32,35 kroner.Blant de 10 mest omsatte papirene var det bare en aksje som steg.Tandberg steg 1,5 prosent til 111 kroner på nok et rykte om oppkjøp og mulig bud på 135 kroner pr. aksje. I et innlegg på Financial Times Alphaville blog ble det hevdet at en budgiver forbereder et bud på 135 kroner ($20.66) pr. aksje.Tandberg har ikke kommentert ryktene.DnB NOR var opp det meste av dagen, men falt 0,6 prosent til 44,2 blant annet på nyheter om at banken kan gå på en smell i Baltikum.Flere vinnere og tapere Dagens taper var Artumas Group, som på det meste var ned 40 prosent til 3 øre. Aksjen sluttet ned 20 prosent til 4 øre, etter nyheten om at Basso Funds har solgt seg ned i Artumas Group.Scandinavian Property fulgte på 2. plass med et fall på 16 prosent til 1,15 kroner.Thin Film toppet vinnerlisten med en oppgang på 18,6 prosent til 1,15 kroner. MIS, Synnøve Finden og Repant fulgte på de neste plassene med en oppgang på 9,8 prosent, 8,14 prosent og 7,8 prosent.Noen hendelser Noreco steg 2,2 prosent til 18,50 kroner på meldingen om et olje- og gassfunn i Grosbeak-prospektet i Nordsjøen, hvor Noreco har en 20 prosent eierandel.Norecos produksjon i andre kvartal 2009 var 11.500 fat oljeekvivalenter per dag i 2. kvartal. Produksjonen i juni var påvirket av den planlagte årlige vedlikeholdsstansen på Brage feltet (ca 14 dager) og feltene i Siri området i Danmark (ca 5 dager). Alle feltene er nå tilbake i full produksjon.Seabird steg 4,8 prosent til 1,95 kroner etter å ha kommet med oppdatering når det gjelder flåteutnyttelse i andre kvartal.Sevan Marine steg 1,1 prosent til 7,24 kroner etter at en innsider har kjøpt flere aksjer og etter at selskapet har sluppet resultatet fra reparasjonsemisjonen Schibsted falt 4,3 prosent til 58,86 kroner, etter at emisjonen ble fullført med en overtegning på 40 prosent.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik går det på børsene i Asia. Slik går det på børsene i Europa.New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.