Oljen senket Wall Street

Wall Street falt markant tirsdag. Oljeaksjene ledet an.

To tradere på NYSE - Foto: AP
Børs

Wall Street har lagt bak seg en svak dag, hvor energiaksjene falt på lavere oljepriser. Dessuten øker frykten for at resultatrapportene ikke vil være sterke nok til å rettferdiggjøre den fire måneder lange oppgangen som har løftet Standard & Poor's 500-indeksen så mye som 40 prosent, melder Bloomberg.Exxon Mobil Corp. og Chevron Corp. falt mer enn én prosent ettersom oljeprisen falt for femte dag. Prisen var ned 2,1 prosent til det laveste nivået siden 26. mai på frykt for at onsdagens lagerrapport vil vise økte bensinlagre. WTI-oljen går nå for 62,50 dollar, mens Brent-oljen handles for 62,85 dollar (august-kontraktene)Discover Financial Services stupte 12 prosent på meldingen om at kredittkortselskapet skal selge aksjer for 500 millioner dollar.Hydro-konkurren Alcoa vil sparke igang resultatsesongen onsdag.Dow Jones falt 1,9 prosent til 8.163,60, mens S&P 500 endte ned to prosent til 881,03. Den teknologitunge Nasdaq Composite-indeksen kunne vise til et fall på 2,3 prosent til 1.746,17.Oljeindeksen (XOI) ramlet to prosent, mens oljeserviceindeksen (OSX) var ned 3,1 prosent.Mer om det som skjedde på børsene i New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.Mer om det som skjedde på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik går det på børsene i Asia. Slik går det på børsene i Europa.