Oljeprisen faller videre

Oljeprisen faller videre fra nivåene da Oslo Børs stengte dørene fredag ettermiddag.

Foto: iStockphoto
Børs

Oljeprisen (brent-august) stod i 65,90 dollar per fat da handelen ble avsluttet på børsen fredag og har falt ytterligere en dollar. Klokken 08.30 omsettes oljen for 64,75 dollar per fat, ned 1,30 prosent.Bloomberg News forklarer prisfallet med dollarstyrking og spekulasjoner om fortsatt lagerbygging i USA. Fortsatt svake amerikanske makrotall tynget markedene. 18 av 37 analytikere nyhetsbyrået har spurt venter at oljeprisene vil falle frem til 10. juli, i følge TDN Finans.-Dollaren har styrket seg, og det betyr svakere oljepriser. Når man ser på fundamentalene slik de fremgår gjennom lagertallene, så er de fortsatt svært høye, særlig produktlagrene, sier Anthony Nunan i Mitsubishi Corp til Bloomberg.WTI-augustkontrakten er ned 1,40 prosent til 64,89 dollar fatet.