- Oslo Børs kan falle under forrige bunn

Finansekspertene forklarer hvorfor Oslo Børs falt 3,9 prosent mandag. Og fallet kan fortsette, skal man tro ekspertisen.

Aksjestrateg Kim Evjenth - Foto: Finansavisen
Børs

På under en måned har hovedindeksen på Oslo Børs falt over 12 prosent, fra 308 til 270 poeng. Norge er et av landene der børsen har svekket seg mest den siste tiden, skriver Finansavisen tirsdag.- Dagens fall kommer som en konsekvens av fallet i oljeprisen og svakere makrotall. Norge er som vanlig mer sensitiv i forhold til forandringer ute og utslagene blir derfor større enn på de store markedene, sier Kim Evjenth i Argo Securities.Riulf Rustad mener optimismen vi så på børsen i andre kvartal hadde liten grobunn i fundamentale forhold.- Oppgangen vi så tidligere i år bar preg av å være et relief rally med få selgere, sier investoren.Han har liten tro på at fallet kun skyldes en mindre korreksjon.- Jeg er ikke overrasket dersom Oslo Børs faller under forrige bunn, sier Rustad.4. juni fortalte Rustad til Finansavisen at han shortet markedet og at markedet måtte falle 50 prosent for at han skulle bli mer aktiv på børsen. Dagen før nådde hovedindeksen 305, før den reagerte litt tilbake.Den 11. juni toppet hovedindeksen intradag på 310,85. Dagen etter startet korreksjonen.