Oslo Børs opp over én prosent

Oslo Børs har fått en positiv start på juli. (Oppdatert 10:52)

Oslo Børs - Foto: Scanpix
Børs

Oslo Børs har fått en posltiv start på juli. Etter snaue to timers handel er hovedindeksen opp 1,2 prosent til 285,83.Wall Street falt tilbake tirsdag, mens Tokyo-børsen i Japan endte ned i morges.Oljeprisen stiger onsdag i kjølvannet av amerikanske lagertall. Tall fra American Petroleum Institute (API), sluppet tirsdag kveld, viser at de amerikanske oljelagrene falt med 6,8 millioner fat i forrige uke til 349,7 millioner fat. Prisen på Brent-olje (august) stiger én prosent til 70,22 dollar fatet. Da børsen stengte tirsdag var prisen 68,74 dollar.StatoilHydro stiger 1,3 prosent til 128,30 kroner.Siem Offshore har gjennomført en rettet emisjon på 900 millioner kroner. Tegningskursen var 8,50 kroner. Aksjen faller 5,4 prosent til 8,42 kroner.REC åpnet opp i kjølvannet av at solarsektoren gjorde det sterkt i USA tirsdag kveld. Nå er imidlertid aksjen ned 1,2 prosent til 49,30 kroner.Telecomputing og Thin Film er aller best med en oppgang på ni til 13 prosent. Songa og Opera Software stiger over fem prosent, mens Storebrand går 4,3 prosent.Foreløpig er det omsatt verdipapirer for 1,2 milliarder kroner. Siem Offshore står alene for over 400 millioner.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik går det på børsene i Asia. Slik går det på børsene i Europa.New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.