Oslo Børs rister av seg fallet i oljeprisen

Oljeprisen har lekt med investorene på Oslo Børs mandag. Opp to dollar og ned to dollar. Bud gjør et selskap til vinner. Nytt styremedlem løfter en annen aksje 50 prosent.

Publisert 13. juli 2009 kl. 17.26
Oppdatert 15. des. 2013 klokken 18.35
Lesetid: 3 minutter
Artikkellengde er 563 ord
Hovedindeksen sluttet opp 1,76 prosent mandag, til 266,19, etter en postiv dag på verdens børser og etter at oljeprisen har holdt investorene på tå hev hele dagen.Like etter klokken 16 lå det an til at hovedindeksen skulle slutte ned, etter at oljeprisen hadde snudd kraftig ned, men i løpet av den siste timen ristet børsen av seg uroen rundt oljeprisen og steg rett opp.Oslo Børs fikk god drahjelp av en sterk dag på børsene i Europa, der de viktigste børsene steg i underkant av 2 prosent og DAX-indeksen i Frankfurt endte opp hele 2,7 prosent.Det ble omsatt aksjer og grunnfondsbevis på Oslo Børs for meget beskjedne 2,88 milliarder kroner.Mandagen startet med en oljepris under 60 dollar for Brent og under 59 dollar for WTI-oljen. Frem mot klokken 14:45 steg oljeprisen jevnt og trutt og på det høyeste var Brent opp 2 dollar, mens WTI var opp over en dollar.Så smalt den rett .I skrivende stund ligger Brent på 59,79 dollar, mens WTI ligger på 58,83 dollar.- Det er fremdeles en svak etterspørselsutsikt og et bearish sentiment i markedet. Det er mer fokus på det fundamentale, men prisretningen er nært korrelert til bevegelser i aksjemarkedet og dollaren, sier Victor Shum i Purvin Gertz til Bloomberg.Uroligheter i Nigeria har også virket inn på prissettingen mandag.Blant aksjene som korrelerer mest med oljeprisen er Statoil opp 0,57 prosent til 120,08 kroner. REC er opp 4,6 prosent til 44,58 kroner, mens Seadrill er opp 4,2 prosent til 86,5 kroner.Sevan Marine er opp 8,5 prosent 7,15 kroner. DNO er opp mer beskjedne 1,5 prosent til 7,47 kroner.Yara er opp 4,2 prosent til 174,5 kroner. Her kan det nevnes at S&P Equity Research i dag har hevet anbefalingen på , melder Reuters.Hydro er opp 3,1 prosent til 28,26 kroner, ikke alene på at det selskapet har .Sparebanken Møres porteføljeforvalter Jane Røsgaard har .Vinneren er Artumas Group, som slutter opp 50 prosent til 6 øre. at adm. dir. Michael Jansa, Emerging Capital Partners (ECP), går inn i styret i selskapet med umiddelbar effekt.ECP var en av Artumas største aksjonærer før konverteringen av selskapets lån til aksjer. ECP deltok også i plasseringen av nye konvertible obligasjoner til en verdi av åtte millioner dollar.Synnøve Finden følger på 2. plass med en oppgang på over Mandag kom meldingen om at selskapet Scandza fremsetter et frivillig tilbud om kjøp av alle utestående aksjer i Synnøve Finden til 24,90 kroner per aksje. Dette tilsvarer en budpremie på 45 prosent over siste 20 dagers volumvektede snittpris.Også Norwegian og SAS er høyt på vinnerlisten, med en oppgang på henholdsvis 8,25 prosent, til 52,5 kroner, og 7,4 prosent til 2,9 kroner..Eitzen Chemical ble dagens taper, med et fall på 11,5 prosent, til 3,08 kroner. Repant og Codfarmers fulgte på de neste plassene med fall på henholdsvis 9,6 og 9,1 prosent.Her finner du Her finner du alle ..Her finner du / på NYSE og på Nasdaq.De og .